Lukijat

torstai 12. tammikuuta 2017

Mitä syöpä tuli maksamaan?

Nyt on mennyt taas luokattoman paljon aikaa siitä, kun olen viimeksi kirjoittanut. Täytyy oikein ihmetellä miten sain aiemmin tekstiä tulemaan kuin liukuhihnalta ja nyt ei millään, nyhtää saa joka sanan.

Viimeksi mietin miten matkani oli Simon kanssa sujunut, hiukan yhteenvetoa vuodesta. Loppu vuodestahan mulla oli säteet, 25 kertaa eli joka arkipäivä sain käydä syöpäklinikalla hakemassa annoksen aurinkoa. Tai tuskin ihan aurinkoa oli, mutta samanlaista vaikutusta oli kuin olisin palanut kunnolla. Onnekseni iho ei sentään mennyt rikki, hiukan muutti väriään paikallisesti, ei sen enempää.


Kuvasta näkee myös hyvin sen, kuinka nesteinen mun kainalo/rinnan alue, oikein kunnon nestepussi. Arpea kiristää, säteet laittoivat sen vielä kireämmälle kuin mitä aiemmin ollut.

Säteet myös väsyttivät, sen kerroinkin viime kerralla. Mutta vasta nyt kun en enää niissä käy, tajuan kuinka paljon ne väsyttivätkin. Sytostaatista tuli myös väsymystä, mutta se meni aina ohitse. Säteistä tuleva väsymys tuntui olevan jatkuva olotila. Johtunee varmaan siitäkin, että siellä sai ravata joka päivä. Vähemmästäkin tulee hoitoväsymystä. Vaan nyt se on ohitse ja sitä ei tarvitse enää miettiä. Ja vaikka olen sanonut ettei toivominen mitään auta, niin pakko tässä vaiheessa sanoa toivovansa ettei enää koskaan tarvitse olla samassa tilanteessa uudestaan. Ei siis enää Simoa eikä sukulaisiaan, kiitos!!

Lähtiessäni syöpikseltä viimeisen kerran alkoi mua itkettämään. Oli todella lähellä etten olisi alkanut itkemään matkalla takaisin töihin. Helpotus oli niin suuri, tuntui kirjaimellisesti kiven tippuminen sydämmeltä, olin kestänyt sen kaiken. Diagnoosista oli seitsemän ja puoli kuukautta. Leikkauksesta kuusi ja puoli kuukautta ja hoitoja oli viisi ja puoli kuukautta takana päin. En katsonut taakseni lähtiessäni, mutta kuvan otin ja laitoin lapsilleni ja siskoilleni menemään. Näin iloiselta näyttää syövästä selvinnyt mutsinne ja siskonne. Oikein alkaa itkettämään tätä kirjoittaessani ja miettiessäni koko asiaa.




Laskin tässä mitä syöpä tuli maksamaan. En ole ottanut mukaan esim. matkakuluja, sillä kuljin hoidoissa ja lekurissa ym samalla matkakortilla millä kuljen töissäkin eli niistä ei tullut ylimääräistä kustannusta.          

Lääkärissä kävin yhteensä seitsemän kertaa. Kerran tapasin leikkaavan kirurgin ennen leikkausta, leikkauksen jälkeen pari viikkoa ja tapasin hänen sijaisensa. Sytostaattia ennen tapasin lekurin ja hänestä jäi ihana tunne, no se ei onneksi maksanut mitään ylimääräistä. Saatuani yhden syton tapasin jälleen lekurin. Hänen kanssaan emme ystävystyneet todellakaan, hän ei ymmärtänyt mitä puhun koska puhuin liian nopeaan. En laskuttanut häntä tästä, mutta jouduin tapaamaan häntä vielä kerran neljännen sytostaatin saatuani. Tapasin sädelekurin ennen sädetystä ja uuden sädelekurin säteiden loputtua ja sanoessani hyvästi koko syöpäklinikalle. Kaikki lekuri käynnit tulivat maksamaan yhteensä 230,30€.

Leikkauksen jälkeen kävin 8 kertaa kirurgisella punkteerauttamassa tissiäni. Tämä maksoi 72€. Kävin myös juhannusaattona punkteerauttamassa Meilahden päivystyksessä josta sitten muistivat mua 32,70€ laskulla.

Fyssarilla olen käynyt yhteensä 19 kertaa (eikä loppua näy) ja ne ovat maksaneet 171€

Sytostaattia sain 6 kertaa ja ne maksoivat mulle 54€

Säteitä sain 25 kertaa ja ne maksoivat 225€

Lääkkeet joita olen joutunut ostamaan ovat maksaneet 172,54€ saaden kelan korvauksia 1489,84. Ilman kelaa olisin siis maksanut lääkkeistäni 1662,38€.

Leikkauksesta ja nälkäkuuristani sain maksaa 77,60€

Lääkärin todistuspalkkio maksoi 24,33€ (hän todisti syöpäni kelalle, jotta sain 100% korvauksen eli maksan osasta lääkkeistä vain 4,50€ omavastuun)

Uusia rintaliivejä joihin saa tekotissin olen hankkinut neljät, aina alennusmyynnin aikaan. Näistä olen maksanut 100€ pyöreästi. Jos sinulla on tarvetta tällaisille liiveille niin suosittelen käyttämään Lindexin verkkokauppaa, on edullisin vaihtoehto. Myös uimapuvun ostin vertaiseltani josta maksoin 30€ (kiitos sinulle jos tätä luet).

Silikonirinta maksoi 300€ ja/urheilutissi maksoi 91,20 (näitä en onneksi joudu itse maksamaan)

Tukihanska ja hiha joita joudun käyttämään nesteen kerääntymisen takia maksavat 421€, nämäkin kuuluvat sairaudenhoitoon eli ei mene mun pussistani.

Peruukki kustansi 133€ ja sekään ei mennyt omasta pussista. Tosin en sitä kertaakaan käyttänytkään eli hyvä niin. Peruukkishampoon, hoitoaineen ja geelin ostin ja maksoin niistä 48,05€. Ovat aavaamattomana kaapissani, jos sinulle tulee tarve moisille niin tule hakemaan pois.

Laskin siis kaikki maksamani summat yhteen ja sain lopputulokseksi 1237,52€. Sen verran tuli siis Simo maksamaan mulle. Jos en olisi saanut kelan korvausta tai tissit/hanska/peruukki ei kuuluisi apuvälineisiin ja siten ilmaisia sairastajalle olisin maksanut kaikesta 3672,56€
En uskalla edes miettiä kuinka kalliita ovat esim sytostaatti annos, muistaakseni hoitaja puhui tonnista tai toisesta per kerta. Säteet ovat varmasti kalliita, en epäile ollenkaan. Joten olenko onnellinen asuessani Suomessa? Todellakin olen kiitollinen kotimaastani. Nyt jos koskaan sitä osaa arvostaa entistä enemmän. Miettikääs kun tää kaikki menisi omasta pussista??!!

Mähän en ollut juurikaan sairaslomalla koko syövän aikana (koko vuonna alle 60 päivää saikkua, ei huono). Jos olisin ollut, pitäisi laskea myös menetetyt ansiot, mutta nyt niitä ei tullut.

Entisen pomoni sanoin, maksan mielelläni veroni tästä lähtien!!

Mitä muuta kuului loppu viuoteen? Joulu meni nopeaan ohitse, itse asiassa niin nopeaan etten tainnut ehtiä edes yhtään kuvia ottamaan. Ruokaa tietty tuli syötyä aivan liikaa ja en valehtele ollenkaan jos väitän ainakin kerran päivässä päättäneeni heti huomenna aloittaa fiksun syömisen. Mutta joulu tuli ja meni, meni uusivuosikin ja ruokahalut ei pienentyneet eikä poistuneet vaan sama syöminen jatkui ja jatkui kunnes tänään tuli stoppi. Nyt se on loppu, finito, end, nyt aloitetaan taas järkevämpi syöminen!!





Tälläistä joulua joillakin, ei tosin meillä :/



Uusivuosi meni kans töissä, aivan kuten joulukin. Olin tämän vuoden vikana päivänä vikaa kertaa "omalla" salillani eli salilla jossa olen käynyt melkein 10v. Nyt oli aika jättää hyvästit sille paikalle ja sen kunniaksi otin viimeiset kuvat sieltä.





Kuten varmaan näettekin, ovat hiukseni alkaneet jälleen kasvamaan ja ne ovatkin upean väriset, harmaat joka harmaan sävyllä. Myös kiharaa saattaa olla tulossa, suihkussa käytyäni hiukset pyörteilee joka suuntaan, myös ulospäin kihartuen.



Nyt on tullut aika kiittää teitä kaikkia jotka olette kanssani tätä matkaa tehneet. Matka oli raskas, mutta huomattavasti raskaampi se olisi ollut ilman tätä blogia ja teitä lukijani. Toivotan teille kaikille oikein ihanaa vuotta, olette sydämmessäni kaikki. <3 Nöyränä kiitän ja kumarran, olette olleet huikeana tukenani tämän (viime vuoden) ajan. Nyt tämä blogi hiljenee ja siirrymme toiselle saitille eli tänne, tervetuloa mukaan seuraamaan miten saadaan Aikusta timmi 50v. Simo hiukan hidasti matkaani, mutta sitä emme murehti vaan jatkamme kovilla treeneillä ja hyvällä asenteella.

Tähän loppuun on hyvä laittaa viimeinen kuva viimeisestä päivästä viime vuotta. Ystäväni sanoin: "Tästä kuvasta huokuu elämä." <3


4 kommenttia:

  1. Joo kyllä tuo jossain Jenkeissä olisi tullut ilman itse otettuja ja maksettuja sairasvakuutuksia ihan hurjan kalliiksi tuo seikkailu Simon kanssa. Toisaalta monissa Euroopan maissa sairaanhoito- ja terveyspalvelut on jopa Suomea edullisempia, oon kuullut tätä esim. eläkeläisiltä sukulaisilta jotka on muuttaneet lämpimämpiin maihin. Ovat ihmetelleet kun kaikki lääkkeetkin saa ihan ilmaiseksi, vaikka on toisesta maasta, kunhan on EU-kansalainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut ihan samaa, joissakin maissa ei tosiaan tarvitse itse maksaa mitään. Olisiko ollut Sveitsi yksi tälläinen maa? Jos Simo tulee jostain syystä takaisin, muutan hänen kanssaan Sveitsiin. Vieläkö Räikkösen Kimi asuu siellä? Jos vaikka alivuokralaiseksi ottais mut?? :)

      Poista
  2. Oikein ihanaa ja Simotonta elämää ja valosta voimaa kevääseen ❤ Myös onnea sekä menestystä kuntokuurille..Eikun porskutellaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon anitta <3
      Nyt taas jatketaan täysillä siitä mihin jäätiin eli kunnon treenausta. Siitä mä niin tykkään ja nautin, se on mun juttu. :-) Hyvää ja valoisee kevättä sinullekin. <3

      Poista